Израел нанесе първия си удар в Ливан. Това съобщава Ливанската национална

...
Израел нанесе първия си удар в Ливан. Това съобщава Ливанската национална
Коментари Харесай

Израел нанесе първия си удар в Ливан

Израел нанесе първия си удар в Ливан. Това съобщава Ливанската национална новинарска организация, представена от Франс прес.

Израелския въздушен удар е бил ориентиран против транспортно средство в Южен Ливан, на 45 километра северно от ливанско-израелската граница. Това е първи удар в дълбочина, нанесен от Израел от началото на взаимния трансграничен обстрел, почнал след нападението на " Хамас " против израелската територия на 7 октомври.

Засега не се оповестява за жертви при този удар. Ливанската новинарска организация единствено разяснява, че ударът е бил нанесен с дрон и е бил ориентиран против микробус, която се е намирал в овощна градина в региона на Захрани.

Този удар е осъществен в деня, в който водачът на ливанското шиитско придвижване " Хизбула " Хасан Насрала ще произнесе тирада, в която се чака още веднъж да приказва за спора сред Израел и " Хамас ".       

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари съобщи през вчерашния ден, че Израел нанася удари в северните елементи на Ливан в отговор на проникването на три дрона оттова над Израел. А " Хизбула " сподели, че е направила няколко офанзиви против Северен Израел, измежду които и три офанзиви с дронове, един от които е взел под прицел израелска казарма. Ливанското придвижване заяви през вчерашния ден и за гибелта на седем свои бойци, с което жертвите, дадени от него в ескалацията на напрежението с Израел, към този момент са 68.

" Хизбула " стартира да бомбардира израелски позиции в символ на взаимност с " Хамас ".

Общо 90 души починаха до момента от ливанска страна вследствие на израелски обстрели, съгласно данни на Франс прес. От израелска страна жертвите на обстрела на " Хизбула " и на свързани с него групи са шестима военни и двама цивилни, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР